27 d’octubre del 2016

CANTEM VALENCIÀ

CANTEM VALENCIÀ


Després de llegir l'article CANTEM VALENCIÀ, però parlem castellà, la veritat és que m'he sentit un poc trista. En cap moment el qui el subscriu cita expressament el nom de a qui va dirigida la primera part de l'escrit. Però no és gens difícil encertar que parla de l'organitzador de l'acte dels passats 6 i 7 d'octubre al Teatre Principal de València, Lluís Miquel Campos. Em pareix injust perquè a més de ser un dels incansables defensors de la cançó en valencià durant gairebé tota la seua vida, té el valor afegit de ser castellanoparlant . A més a més, durant la seua carrera discogràfica, ha tingut la possibilitat d'anar-se'n a Madrid, on segurament li esperava una vida professional amb més ingressos econòmics i probable ressò, i en canvi li va resultar més atractiu quedar-se al País Valencià, on la lluita era diferent però més gratificant. En 1970 fundà "Novimag" la primera empresa productora audiovisual de València. I en 1977 el primer estudi de doblatge "Estudis Tabalet". Impulsor de l'empresa productora "Adi Produccions" especialitzada en espectacles teatrals i musicals. Director de la discogràfica "Ànec Discos", ....



A més de cantant i showman, productor musical i empresari, ara, als 72 anys ha estat capaç de dissenyar un gran espectacle de música en valencià.  I si totes aquestes coses sincerament no pesen més que el petit detall d'escapar-se-li alguna frase en castellà (que al cap i a la fi és la seua llengua materna), crec que la justícia té molts poros.

I probablement no hi haja paraules que l'hagen definit millor que les de l'article d'Abelard Muñoz, publicat en el 2013 a LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ..








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada