10 d’octubre del 2016

NEGRES QUE VOTEN EL KU-KLUX-KLAN

Negres que voten el Ku Klux Klan



Després de l’espectacle esperpèntic i lamentable que ens han oferit els “socialistes” espanyols, em pregunte de quina manera aquest vodevil repercutirà políticament i social al nostre país, a la nostra comarca. Hi haurà moltes baixes comarcals i de país d’un partit centralista i “espanyolíssim” com és el PSOE? Els socialistes dels nostres pobles prendran consciència finalment que l’Espanya que ells defensen és irreformable i, per a nosaltres els valencians, opressiva?
Recorde que un dels eslògans esquerrans que jo més sentia durant els primers anys de la transició era el següent: “Un treballador, com pot votar la dreta?” Per la mateixa regla de tres, a hores d’ara ens podríem preguntar: “Un valencià, com pot votar partits centralistes?”
Doncs sí: hi ha treballadors —treballadors i treballadores amb un nivell econòmic baix— que voten partits de dreta, que donen suport a formacions polítiques que van contra els seus interessos de classe, i valencians —valencians i valencianes de “soca-rel”— que voten partits centralistes, partits que van contra els seus interessos culturals, lingüístics, econòmics i nacionals. 
En aquest sentit, s’ha fet famosa darrerament aquella imatge que circula per determinats àmbits de comparar aquesta mena de valencians sense consciència nacional amb la d’aquells negres que —en un hipotètic i imaginari cas— podrien votar el Ku Klux Klan. Us imagineu? Quina mena de persona de color podria donar el seu suport a un grup que, precisament, predica la supremacia de la raça blanca en contra de la negra? Qui, amb una mica de trellat, tiraria pedres a la pròpia teulada? 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada