27 de febrer del 2017

RECONEIXEMENT A ISABEL-CLARA SIMÓ

Llegir els seus llibres, el millor homenatge

Isabel-Clara Simó rep el reconeixement del món cultural valencià


La redacció de SENS PÈLS A LA LLENGUA va assistir divendres 24 de febrer al sentit i calorós homenatge a Isabel-Clara Simó a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Amb aquest acte, Acció Cultural del País Valencià i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana volien celebrar la recent concessió del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a l’escriptora alcoiana, de “reconeguda trajectòria i compromís públic amb la llengua, la cultura i el país”. 
Isabel-Clara Simó va nàixer a Alcoi el 1943. Periodista i política, autora d’una obra prolífica, se la considera una de les escriptores més importants de la literatura catalana actual. Ha rebut nombrosos premis i al 1999 se li va concedir la Creu de Sant Jordi per la seua trajectòria literària. 


D'esquerra a dreta: Vicent Berenguer, Mari Carme Arnau, Ramon Guillem, Josep Guia, 
Manuel Molins, Vicent Penya, Isabel-Clara Simó, Núria Cadenes, Joan Francesc Mira, 
Gemma Pasqual, Carles Cortés, Isabel Robles i Jaume Pérez Montaner.
L’acte va estar conduït per l’escriptora Núria Cadenes i, entre el públic assistent —un centenar de persones—, es va comptar amb la presència dels editors Eliseu Climent i Josep Gregori, del president de les Corts Valencianes Enric Morera, del pintor Antoni Miró, del músic Vicent Torrent, del cineasta Ventura Pons, del secretari d’ACPV Toni Gisbert, del sociolingüista Ferran Suay, dels professors Juli Peretó i Carles Cortés, dels polítics Josep Guia i Alfons López Tena, dels periodistes Amàlia Garrigós, Vicent Sanchis i Alfons Llorenç, i dels escriptors Jaume Pérez Montaner, Isabel Robles, Ramon Guillem, Esperança Camps, Vicent Penya, Manuel Molins, Mari Carme Arnau, Vicent Berenguer, Juli Alandes i Mercè Claramunt, entre altres.

Després de les paraules de felicitació de Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’AELC i d’ACPV, es projectà un audiovisual sobre l’homenatjada, que va estar arredonit amb un suculent sopar. L’altre Premi d’Honor de la sala, Joan Francesc Mira, també tingué uns mots per a l’autora, i reblà el clau amb la frase: “El millor homenatge que li podem fer a Isabel és llegir els seus llibres”. L’acte va cloure amb l’actuació del cantautor Miquel Gil i amb un brindis amb cava de la terra per part de tots els assistents. Una nit plena d’emocions, sentiments i paraules de lluita i d’afecte en un merescut reconeixement a una de les escriptores valencianes més imprescindibles. 



 Fotos: Jesús Prats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada