30 de març de 2017

VISITA A LA CASA/ MUSEU JOAN FUSTER

Visita a la Casa/Museu JOAN FUSTER


M'estrene com a cronista i col·laborador d'aquest blog, resumint una experiència turística i cultural molt encoratjadora i recomanable. Fa uns dies vaig submergir-me pel centre urbà de Sueca, cercant amb curiositat i ànsies d'excel·lència intel·lectual la casa on va viure l'assagista més important del País Valencià: Joan Fuster.


L'autor del reportatge, a la porta de la Casa/Museu JOAN FUSTER

Les cases nº 8 i 10 del carrer Sant Josep formen l'Espai Joan Fuster.
La nº 8 "casa de Pascual Fos ", d'estil modernista, és l'entrada, recepció i consigna; la nº 10, de façana neogòtica, és la casa de Joan Fuster, on està el museu. 
A l'exposició hi ha tres àmbits temàtics: 
1r Vida: correspondéncia i documents personals. 
2n : Obra: llibres publicats per Fuster, revistes que dirigí, col.laboracions, pròlegs que escriví, etc. 
3r: Treball: documents relacionats amb l'activitat periodística, literària, etc.

S'han distribuït per tot l'espai pintures, dibuixos, fotos, escultures, etc, (Tàpies, Genovés, Renau,etc.) que foren donacions i regals d'amics i admiradors. 
Per als seguidors del gran assagista, de visita obligada.


Després de veure la Casa-Museu, anàrem a donar un tomb pels carrers de Sueca. Molt interessant l'Ateneu Suecà, modernista. 

També interessant l'Asil d'Ancians del mateix estil. Les cases d'Ignacia Cardona, dissenyades per l'arquitecte Bonaventura Ferrando el 1913 per a gent treballadora emigrant. 
Sorprenent fou el descobriment de la fàbrica-museu del xocolate "Comes", al mateix carrer Sant Josep, on poguérem tastar el deliciós xocolate i assabentar-nos de tot el procés de fabricació, a més de veure el museu d'articles antics relacionats amb l'elaboració del xocolate.


L'autor de la crònica, a la Muntanyeta dels Sants

Ja fora del casc urbà, anàrem a la Muntanyeta dels Sants, des d'on es poden contemplar unes magnífiques vistes dels arrossars suecans.


Per a finalitzar i completar el matí, buscàrem un restaurant on ens feren un exel.lent arròs melós, i tothom content.Vos animem a anar-hi.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada